”Venäjää pelätään enemmän” kirjoitetaan Savon Sanomien pääkirjoituksessa 15.9.2014. Ei ihmekään kun tuutin täydeltä tulee uutista ja mielipidettä, jossa annetaan pelolle siivet. Selvästikin media korostaa ”pahaa Venäjää” ja vaakakupin toinen puoli unohdetaan. Se toinenkin puoli on varmasti olemassa.  Kun/jos Venäjältä tulee positiivisia uutisia, se käännetään valheeksi, jos taas uutiset ovat negatiivisia, se onkin sitten täyttä totta.

Nato intoilijat manipuloivat kansalaisia minkä kerkeävät. Ei ole oikein. Tällä keinoin yritetään kääntää kansalaisten oma ajattelu niin, että sitä ei olisikaan. Päämäärä on saada kansa Nato myönteiseksi, niin että kun asiasta äänestetään tulevaisuudessa, toiveena on ”laumakäyttäytyminen”. Toivottavasti ihmiset laittavat jäitä hattuun ja jatkavat itsenäistä ajattelua.

Pääministeri Stubbin selvästikin piilotettu luonne, joka on äkkipikaisuus ja asemaan nähden liian herkkä reaktiokyky, ei ole hyväksi, kun asioita tulisi viedä eteenpäin maltillisesti. Tuomiojan näkemystä ja kokemusta kannattaisi hyödyntää. Polvihousupoliitikoillemmekin olisi suotavaa EU:n nuoleskelun sijaan arvostaa enemmän omiaan.

 

Paula Mehto