Ukrainan tilanne huolestuttaa. Venäjää kritisoidaan ja syystäkin, mutta asioilla on aina kaksi puolta; positiivi ja negatiivi, molemmat yhtä tärkeitä, totuuden ja tasapuolisuuden saavuttamiseksi.

Mielestäni tiedottaminen painottuu liikaa Venäjä vastaiseksi. Syytä tietenkin on, mutta täytyisi myös tuoda samalla esille syyt, miksi Venäjä käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Uhittelevasti. Mitään muutahan ei vielä ole tapahtunut, ja Venäjä on ilmaissut, etteivät he aio aloittaa sotatoimia. Nähtäväksi jää miten on.

Venäjän mediaa arvostellaan propaganda uutisoinnista ja valehtelusta, mutta samaa propaganda uutisointia harjoitetaan myös muualla, Suomessakin. Propagandaa on myös se, että jätetään kertomatta jotain kokonaisuuteen kuuluvaa.

USA ja NATO, levittäytyvät joka maailman kolkkaan ja osallistuvat joka ainoaan konfliktiin maailmalla. Entiset maat, jotka kuuluivat Venäjään länsimaistuvat ja liittyvät Natoon tai suunnittelevat sitä. Ilman muuta Venäjä reagoi. Länsi, USA ja NATO tulevat liian lähelle ja näin ollen lisäävät jännitteitä. Pelätään että Venäjä hyökkää, ehkä myös Venäjä ajattelee että sinne voidaan hyökätä.

Kun olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka ovat asuneet/asuvat maissa, joissa USA ja Nato toimivat, ja joissa on ollut sotatoimia, on mielipide ollut, ettei USA ”laittaisi lusikkaansa, joka soppaan”. ”Maailman poliisilla” on aseita ja siellä missä se milloinkin on ja missä soditaan, myös siviilejä kuolee.  Tosiasia on, että USA ja Nato ovat uhkia Venäjälle. Katseet kohdistuvat Ukrainaan ja Venäjään, mutta tosiasiassa kyse on Venäjästä USA:sta.

Suomi on noudattanut puolueettomuuspolitiikkaa, joka on ollut viisas ratkaisu. Toivottavasti näin on myös jatkossa.